Balsamico en Azijn

Op zoek naar een lekkere en onmisbare smaakmakers in uw keuken? Dan kunnen onze Griekse azijn en balsamico niet missen. Heerlijk voor in in uw salade of als marinade voor uw vleesproducten. 

13 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

13 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Griekse azijn

Een bekende smaakmaker in de Griekse keuken is natuurlijk de olijfolie, maar ook de Griekse azijn en balsamico kunnen niet missen in uw keukenkast. Deze verfijnde smaakmakers maken uw gerecht, zoals uw salade af. Zo geeft Griekse azijn een heerlijke smaak en aroma aan onder andere groentes, salade en andere voedingsmiddelen. Zo is azijn een goede basis voor marinade voor het vlees, of de vis. De zuurgraad van het azijn verdampt en een heerlijke smaak blijft over. 

 

Azijn is niet alleen lekker, ook goed voor het lichaam

Naast dat Griekse azijn erg lekker is, is het ook nog eens goed voor uw lichaam, azijn heeft namelijk een antimicrobiële en antioxiderende werking. Daarnaast verlaagt azijn uw bloedsuikerspiegel en cholesterol en kan azijn bloeddrukverlagend werken. Wist u dat azijn ongeopend onbeperkt houdbaar is? Als u hem heeft geopend kun u hem het beste koel en donker wegzetten en dan gaat deze alsnog erg lang mee. 

 

Griekse salade balsamico 

Ook met balsamico kunt u alle kanten op, we hebben witte balsamico, balsamico-crème en balsamico azijn. Balsamico past lekker bij een Griekse salade met bijvoorbeeld tomaten, pastasalades, maar ook in vleesmarinades. Schenk een beetje balsamico over de kip of tonijn voordat u deze gaat grillen. Maar vergeet de Griekse balsamico ook niet bij uw kaas, hier gaat het ook erg goed mee samen. Afhankelijk van de balsamico worden de juiste druiven geselecteerd en de subtiele verzuringspcoces zorgt voor een aromatische azijn, wat de basis vormt voor balsamico. Bij iedere balsamico staat vermeldt hoe deze gerijpt is, zoals in een eikenhouten vat, dit zorgt voor een aromatische balsamico azijn.