Chocolade koekjes en Cakes

De Grieken zijn gek op zoet. Het ontbijt bestaat vaak uit een kop koffie en een paar koekjes. Er komen verschillende soorten koekjes en cake uit Griekenland, in ons assortiment vindt u verschillende smaken van de populaire Papadopoulos, maar ook Triantafyllos Νηστισιμα κουλουρακια πορτοκαλι. Kunt u ze weerstaan?

23 Producten

per pagina
Sorteervolgorde
 1. Papadopoulos Miranta
  Papadopoulos Miranta
  € 1,95
  x
  € 1,95
 2. Papadopoulos gemista lemmon
  Papadopoulos gemista lemmon
  € 1,95
  x
  € 1,95
 3. Ouzo Snoep ca 120g
  Ouzo Snoep ca 120g
  € 1,99
  x
  € 1,99
 4. Melomakarona
  Melomakarona
  € 4,95
  x
  € 4,95
 5. Papadopoulos Caprice 400g
  Papadopoulos Caprice 400g
  € 4,99
  x
  € 4,99
 6. Baklavas
  Baklavas
  € 4,95
  x
  € 4,95
 7. Soela's Koerampiedes
  Kourampie
  € 4,45
  x
  € 4,45
 8. Merenda / Praline 230g
  Merenda / Praline 230g
  € 2,95
  x
  € 2,95
 9. ION Mini Chocofreta's 210gr
  ION Mini Chocofreta's 210gr
  € 4,45
  x
  € 4,45
 10. ION Chocofreta 38gr
  ION Chocofreta 38gr
  € 0,75
  x
  € 0,75
 11. ION melkchocolade 100g
  ION melkchocolade 100g
  € 1,95
  x
  € 1,95
 12. Papadopoulos Caprice, 115g
  Papadopoulos Caprice, 115g
  € 2,50
  x
  € 2,50
 13. Merenda Pavlidis 1kg
  Merenda Pavlidis 1kg
  € 8,75
  x
  € 8,75

23 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Griekse koekjes

De Griekse zoetwaren is veel meer dan een van de onze favoriete zoetwaren: baklava, we hebben verschillende soorten koekjes en cakes. Koekjes die vooral rond bepaalde feestdagen worden gegeten zoals koulorakia, dit zijn traditionele Griekse gebakjes die rond Pasen (na paaszaterdag) worden gegeten. In Griekenland wordt Pasen net zo uitgebreid gevierd als in Kerst hier in Nederland. De koekjes hebben een zoete, delicate smaak en u proeft er vanille in, vaak worden ze bestrooid met sesamzaad en zijn ze, zoals de Griekse naam het al zegt, ringvormig. Of wat denkt u van de Griekse kerstkoekjes kourabie met amandelen? Kourabies zijn amandelkoekjes met poedersuiker. De kourabie van het merk Chrisanthidis is bekroond met de ‘Superioir taste’ award. 

 

Papadopoulos

Papadopoulos zijn koekjes die bestaan uit twee dunne laagjes knapperige koek (wafeltjes) met elkaar verbonden door een romige vulling, die in smaak kan verschillen. Van chocolade, tot vanille tot citroen. Papadopoulos smelt in de mond en prikkelt uw zintuigen. Van deze onweerstaanbare koekjes is er een nooit genoeg. De klassieke, authentieke en favoriete papadopoulos is die met citroensmaak, vanaf kleins af aan genieten we er al van en we zouden nooit meer zonder kunnen. 

 

Kataifi

Kataifi is een lekker zoet gebakje (dessert) dat wordt gemaakt van draadjesdeeg. Het is vergelijkbaar met baklava, maar smaakt toch anders door het deeg dat gebruikt wordt bij kataifi. Kataifi wordt samengesteld door deegnestjes (dat bestaat uit dunne strengen filodeeg) te vullen en op te rollen. Na het bakken wordt er een siroop overheen gegoten en krijgt de kataifi de zoete smaak. Ook zorgt de siroop ervoor dat de kataifi de versheid behoudt en is het ideaal om bij de koffie of thee te eten of als dessert te serveren. U kunt de kataifi nog bedekken met slagroom, ijs of fruit, maar is van zichzelf ook al erg lekker. 

 

Griekse chocolade

Met chocolade denkt u waarschijnlijk vooral aan België, misschien aan Nederland, maar misschien niet meteen aan Griekenland. Tijd om dat te veranderen, de Griekse chocolade is ontzettend lekker en vooral in combinatie met koekjes. Zoals veel lekkere zoete lekkernijen van de Griekse keuken is de Griekse chocola verkrijgbaar in ‘gewoon’ melkchocolade, maar ook met amandel. Deze wordt onder andere gemaakt door de grootste chocoladeproducent van Griekenland: ION. Deze kan uiteraard niet missen in ons assortiment.