LET OP ! i.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 6 september pas verwerkt na 2 oktober.

Olijven en tapenades

Olijven en tapenades

De bekendste Griekse olijf is de Kalamata olijf. Deze heerlijke tafelolijf is goed van smaak, stevig en te herkennen aan de karakteristieke donkerpaarse kleur en cilindrische vorm. Bij ons vindt u tafel Kalamata en Chalkidiki olijven en olijven tapenade van hoge kwaliteit.

7 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

7 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Kalamata olijven

De Kalamata olijven danken hun naam aan de regio Kalamata. Hier groeien de olijven in de zon aan de boom en worden met de hand geplukt. Het wordt allemaal met de hand gedaan omdat olijven erg gevoelig zijn en ze alleen zo hun smaak en kwaliteit houden. Onze tafel Kalamata olijven zijn lekker om zo los te eten, om door een salade te doen of om uw kaasplank of borrelplateau te verrijken. Olijven kunnen droog, op olie, azijn of (zout) water bewaard worden en blijven hierdoor lang goed. Andere Griekse olijven die u bij ons kunt vinden zijn de Chalkidiki olijven uit de gelijknamige regio. Dit zijn grote, ovale, groene olijven, die vroeg in het seizoen geoost worden. Ze hebben een stevige vleesstructuur en zijn fris en zacht van smaak. Ook is de groene Chalkidiki olijf geschikt om te vullen.

 

Olijven tapenade

De Kalamata olijf wordt rond december geoogst als de olijf volledig rijp is. Door het fermentatieproces komt de mooie donkerpaarse kleur van de olijf goed naar voren. De Kalamata olijf is perfect om tapenade van te maken. Maar ook de groene olijf is uitermate geschikt om tapenade van te maken. Olijven tapenade is een klassiek onderdeel van de borreltafel, lekker op een stokbroodje. Oorspronkelijk is tapenade een dikke koude saus, gemaakt van olijven en kappertjes. Ook al worden de olijven tot tapenade verwerkt, ze behouden nog veel belangrijke voedingsstoffen als in de tafelolijf-vorm.

 

Griekse olijven

Olijven en olijfolie zijn en blijven typerend en belangrijk voor de Grieken. Het blijft een belangrijk voedingsmiddel, maar wordt ook gebruikt als basisingrediënt voor verschillende producten zoals cosmetica, maar ook als brandstof voor lampen. Bij de geboorte van een kind wordt er ook vaak een olijfboom geplant, als het kind naar school gaat is de olijfboom klaar om vruchten te dragen. De Griekse olijven die u bij ons kunt kopen zijn alvast ontpit en kunt u gelijk gebruiken.