Griekse Olijfolie

Griekse Olijfolie

Griekse olijfolie staat bekend om de topkwaliteit en smaak. Griekse olijfolie wordt gemaakt van olijven uit Griekenland zoals de Kalamata olijf. De geoogste olijven worden gepekeld en gefermenteerd, hierdoor ontstaat de typische donkerpaarse kleur. Griekse olijfolie wordt gezien als een van de beste olijfolie-soorten in de wereld en bestelt u gemakkelijk online bij Griekse Huis.

31 Producten

per pagina
Sorteervolgorde
 1. Terra Creta Kolymvari 1000ml
  Terra Creta Kolymvari 1000ml
  € 12,99
  x
  € 12,99
 2. Terra Creta Kolymvari 1lt BIO
  Terra Creta Kolymvari 1lt BIO
  € 14,95
  x
  € 14,95
 3. Elmar olie voor bakken 1lt
  Elmar olie voor bakken 1lt
  € 6,50
  x
  € 6,50
 4. Liocladi Agoureleo 1lt tin
  Liocladi Agoureleo 1lt tin
  € 14,75
  x
  € 14,75
 5. Liocladi Gold Agoureleo 500ml
  Liocladi Gold Agoureleo 500ml
  € 16,95
  x
  € 16,95

31 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Griekse olijfolie

Onze Griekse olijfolie is afkomstig uit verschillende delen van het vaste land van Griekenland en zijn eilanden, ieder gebied heeft zorgt voor zijn eigen typische smaakkenmerken in de olijfolie. De olijfolie uit Griekenland staat bekend om de lage zuurgraad en is een goede smaakmaker voor uw salade, tzatziki, in gerechten, maar ook om in te dippen. Daarnaast is de olijfolie ook nog eens heel goed voor u en behoudt hij de voedingswaarden zelfs bij hoge temperaturen. Per olijfolie vindt u waar deze gemaakt is, maar ze zijn allemaal van uitstekende kwaliteit. Dit is te danken aan de lokale producten, de traditionele teelt van de olijfboom en de productie van het sap. Verschillende olijfolies uit ons assortiment zijn ook PDO; door de EU goedgekeurd als product met een beschermde oorsprongsbenaming.

 

Griekse olijfolie koroneiki olijven

De beroemdste Griekse olijf is de Kalamata. Deze is enorm goed van smaak en wordt gebruikt om zo op te eten of wordt verwerkt tot olijfolie. In het gebied dat bekend is om zijn olijven wordt de PDO Kalamata olijfolie gemaakt. De olijfolie wordt doorgaans gemaakt van de ras Koroneik, ook wel de koningin der olijven genoemd. Dit type olijf geeft een prachtige olijfolie vol met onverzadigde vetten en vitamine E. Afhankelijk van het gebied worden de olijven van oktober tot december of van december tot januari geoogst. De Koroneiki olijven geven een robuuste smaak met frisse aroma’s. Kalamata olijfolie is dus eigenlijk Koroneikei-olie uit Kalamata.

 

Griekse olijfolie in blik

Bij ons vindt u olijfolie van de merken Grelia, Terra Creta, Vassilakis, ELMA, Kalamata estate en Liocladi. Onze Griekse olijfolie kunt u in blik kopen of in een glazen fles. Alle olijfolies worden allemaal koud geperst. Dit betekent dat tijdens het proces de olijven niet worden opgewarmd om geperst te worden. Er worden dus geen chemische of warmte toevoegingen gebruikt en zo blijft de smaak van olijven intact en behoudt de olijfolie de volledige voedingswaarde. En deze blijven in blik of in een fles goed bewaard, plastic is te poreus om bescherming te bieden tegen licht, warmte of vocht.