LET OP ! i.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 6 september pas verwerkt na 2 oktober.

Koffie en Thee

Griekse koffie of thee kopen? De Griekse bergthee is puur natuur en bevat geen theïne. Verder hebben we ook alles om Griekse koffie mee te kunnen zetten, tot de bonen tot de briki. En een mixer om een lekkere Griekse frappe te maken. Bekijk hieronder ons assortiment Griekse koffie en thee.

27 Producten

per pagina
Sorteervolgorde
 1. Griekse Koffie Loumidis 96g
  Griekse Koffie Loumidis 96g
  € 1,55
  x
  € 1,55
 2. Elli Dictamos thee
  Elli Dictamos thee
  € 1,99
  x
  € 1,99
 3. Gala Nounou 400g
  Gala Nounou 400g
  € 1,95
  x
  € 1,95
 4. Nescafe Frappe 200g
  Nescafe Frappe 200g
  € 9,50
  x
  € 9,50
 5. Briki klein voor gas
  Briki klein voor gas
  € 5,95
  x
  € 5,95

27 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Griekse bergthee

Ons assortiment bevat zowel ‘normale’ Griekse thee als Griekse bergthee. Griekse bergthee heeft een unieke smaak. Griekenland heeft een goed klimaat voor deze thee, omdat het landschap erg veel zon krijgt, een schone lucht heeft en dor landschap heeft ontstaan er de juiste omstandigheden voor de Griekse bergthee; met een unieke geur en veel gezonde etherische oliën. De Griekse bergthee ziet er ook mooi uit, als een soort bloesem. De Griekse bergthee dankt zijn naam omdat het kruid, de Sideritis, op hoogtes boven de 1.000 meter groeit in een rotsachtige omgeving. De herdersthee zit vol met antioxidanten en heeft een reinigende werking, ook heeft recent onderzoek aangetoond dat het de hersencellen verjongt. De Griekse bergthee kan zowel koud als warm worden gedronken. 

Griekse koffie

Het steelpannetje dat in Griekenland wordt gebruikt of koffie mee te maken wordt een briki genoemd. Het is een klein, smal speelpannetje. Bij ons kunt u verschillende maten Briki’s kopen, voor een kop Griekse koffie of meerdere en voor op gas of inductie. Griekse koffie heeft niet per se iets te maken met de herkomst van de bonen, maar vooral de manier van bereiden. Tijdens het koken van het water in de briki met de gemalen bonen en suiker ontstaat er een schuimlaag, de kaimáki en zo ontstaat er de perfecte koffie. Er bestaan verschillende soorten koffie, skéto (zonder suiker), métrio (middelzoet) of glykó (zoet). De dikke drap van de Griekse koffie die nog onderin de briki zit wordt niet gedronken. Griekse koffie wordt eigenlijk altijd zonder melk gedronken.

Griekse frappé

Frappé; de Griekse variant van een verkoelende ijskoffie. Het geheim van de Griekse frappé is het gebruik van oploskoffie zoals die van Nescafé. Deze schuimt beter dan Nederlandse oploskoffie en is beter van smaak. Om de juiste schuim te krijgen is een Griekse frappé mixer erg handig. Zo krijgt u mooi en stevig schuim. Gebruik voor een goede, échte Griekse frappé ook koude koffiemelk en/of water uit de koelkast. Vul uw glas met de oploskoffie en doe er klein scheutje ijskoud water of melk bij en mix de frappé tot een schuimige massa. Doe er dan wat ijsklonten bij.