LET OP ! i.v.m. vakantie worden bestellingen vanaf 6 september pas verwerkt na 2 oktober.

Griekse vleeswaren

De Grieken staan ook bekend om hun vleeswaren en worsten. Als u naar Griekenland op vakantie gaat ziet u de uitgestalde vleeswaren op de markt liggen of in de winkels. De Grieken gebruiken vooral varkensvlees, maar ook rundvlees, in hun vleeswaren en worsten. De Griekse vleeswaren en worsten staan bekend om de specerijen en kruiden die erin verwerkt worden. 

7 Producten

per pagina
Sorteervolgorde
 1. MIRAN Pastourmas 100g
  MIRAN Pastourmas 100g
  € 4,95
  x
  € 4,95
 2. Horiatiko loukaniko
  Horiatiko loukaniko
  € 4,95
  x
  € 4,95
 3. Ifantis skordato
  Ifantis skordato
  € 3,99
  x
  € 3,99
 4. Ifantis Parizaki
  Ifantis Parizaki
  € 3,99
  x
  € 3,99

7 Producten

per pagina
Sorteervolgorde

Griekse vleeswaren

In Griekenland wordt vlees in het algemeen in de vorm van gehakt of in kleine stukken aangeboden, dit komt omdat het vroeger niet mogelijk was om het vlees lang genoeg koel te houden zonder dat het zou bederven. Tegenwoordig zijn we voorzien van verschillende koeltechnieken en hoeft het vlees niet meer per direct worden opgegeten. Maar de droge Griekse worsten blijven populair. Onze Griekse vleeswaren komen allemaal uit Corfu, gemaakt door de familie Lavranos, naar authentieke familierecepten. 

Griekse worsten

De Griekse worsten zoals de Corfou Nouboulo wordt volgens het geheime familierecept van de familie Lavranos gemaakt. Hierbij wordt varkensvlees of rundvlees gemarineerd met specerijen en kruiden van het eiland Corfu. Deze Griekse worst heeft een zachte smaak en is goed in balans met eigenlijk elke soort wijn, de rundvlees variant van Nouboulo is vooral lekker in balans met rode wijn. De traditionele lokale salami, Corfou Salado is gemaakt van hoogwaardig varkens- en rundvlees, gemarineerd met zout en peper. De Griekse salami wordt opgehangen, gerookt met brandende geurende twijgen van het eiland en volgens het recept van de familie Lavranos gemaakt. Deze Griekse worst is een heerlijke toevoeging uit de rijke Griekse corfou-gastronomie en een lekkere snack bij drankjes zoals tsipouro, ouzo of rode wijnen. 

Loukaniko

Over het algemeen wordt loukaniko gemaakt van varkensvlees of lamsvlees, maar het is ook afhankelijk van wat voor vlees er beschikbaar is in Griekenland. Recepten van de worst verschillen door de familie en regio die de Loukaniko maken. Loukaniko wordt op smaak gebracht met verschillende specerijen en kruiden, zoals venkelzaden, maar er kunnen ook groenten in het recept worden gebruikt zoals prei. Loukaniko is een populaire meze om te serveren of als aperitief of geschikt om er Spetsofai van te maken.