Gaia Assyrtiko Wild Ferment

SKU
5203021111105
€ 36,95

De zorgvuldig geselecteerde, gerijpte en kwalitatieve Assyrtiko druiven komen uitsluitend uit de wijngaard van Pyrgos, een feit dat het aromatische karakter ervan rechtvaardigt, vergeleken met die van andere delen van het eiland.

Na het 12 uur durende schilcontactproces bij ongeveer 10 °C wordt de druivenmost overgebracht in kleine RVS-tanks van 1.000 liter en in nieuwe Franse, Amerikaanse eikenhouten en acaciahouten vaten van 225 liter. De temperatuur mag vervolgens op natuurlijke wijze stijgen, zonder verdere tussenkomst.

Vanaf dat moment geeft de moderne technologie het stokje door aan de traditionele wijnmakerij. De wilde giststammen die overheersen, bepalen uiteindelijk het karakter van de wijn. In elke tank en elk vat gebeurt iets anders.

Na afloop van de fermentatie selecteren we alleen die tanks en vaten die, volgens onze expertise, de Assyrtiko naar een nieuw niveau van genot tillen. De uitdaging bij de productie van ASSYRTIKO BY GAIA-WILD FERMENT is dat we elk jaar een nieuwe dimensie van deze veelzijdige variëteit ontdekken. Een bijzonder kenmerk van de meeste Assyrtiko van Santorini is dat ze zich, ondanks hun witte kleur, gedragen als rode wijnen!

Bewaar de wijn 2-3 jaar onder de juiste kelderomstandigheden en bij een temperatuur van 12-14 °C en hij zal diepgaande veranderingen ondergaan. De minerale dimensie zal afnemen, terwijl de fruitige en honingachtige smaken de body zullen omhullen. Vergeet niet om ASSYRTIKO BY GAIA minstens een half uur voor het drinken te decanteren. De nieuwe dimensie die dan ontstaat, zal u enthousiast maken!

Meer informatie
Merk Gaia Wines